Shumë shpejtë edhe bukën do ta ham “mavi”

Shumë shpejtë edhe bukën do ta ham “mavi”

48
0
Shares

Ajo është superushqimi i të ardhmes. Përmban oriz të zi, frutat si rrushi dhe manaferra.

fara

Në 10 vitet e fundit ushqimi më i kritikuar është buka e bardhë. Sipas ekspertëve, ajo tretet shumë shpejt, rrit nivelin e sheqerit në gjak dhe lidhet ngushtë me obezitetin.

Për këto arsye, profesori Zhou Weibiao nga Singapori, ka shpikur bukën ngjyrë vjollce.

Ajo është e pasur me anti-oksidantë, të cilët janë luftuesit numër një të kancerit, tretet 20% më ngadalëdhe është superushqimi i të ardhmes.

pluhuri

Meqënëse për shumë vite sheqeri i bukës së bardhë ka rritur rrezikun në gjak dhe tretja e shpejtë e saj rrit shanset për obezitet, u desh të mendohej një mënyrë e re e bërjes se bukës. Kështu që u vendos të shtohejorizi i zipër shkak të elementit antocianin që ai përmban.

Përveç orizit të zi, edhe frutat sirrushi, manaferrakanë në përbërjen e tyre këtë element. Kjo shpjegon dhe ngjyrën vjollce të bukës.

Por, pavarësisht pamjes së çuditshme, ajo do vazhdojë të jetë e butë si më parë. /CNN/

 

/DRONI.al/

Për t’u bërë pjesë e grupit të "DRONI.al - Agjencia Kombëtare e Lajmeve" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI DRONI.AL: https://www.facebook.com/groups/426976918158037/

loading...
Loading...

LEAVE A REPLY