Përbërësit: 4 patate, 1 qepë, 1 filxhan proshutë, 4 gota ujë, 1 presh, 1 gotë bizele, 1 kubë supë, 5 lugë gjelle gjalpë, 5 lugë gjelle miell, 2 gota qumësht, kripë, piper i zi
Hapat
Përziejmë patatet (të qëruara dhe të prera në formë kubike), qepët, preshin, bizelet, proshutën dhe ujin në një tenxhere. I lemë të vlojnë, pastaj i gatuajmë në temperaturë mbi mesataren derisa patatet të zbuten, rreth 10 deri në 15 minuta. I përziejmë me koncentratin e supës së pulës, kripën dhe piperin.
Në një tigan, shkrijmë gjalpin në temperaturë mesatare. E trazojmë në miell me një pirun dhe e gatuajmë, duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet, për rreth 1 minutë.
E trazojmë ngadalë në qumësht, vazhdojmë të trazojmë në temperaturë mesatare derisa të trashet, deri në 5 minuta.
Përziejmë përzierjen e qumështit në tenxhere dhe e gatuajmë derisa supa të nxehet.
/DRONI.al/
Për t’u bërë pjesë e grupit të "DRONI.al - Agjencia Kombëtare e Lajmeve" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI DRONI.AL: https://www.facebook.com/groups/426976918158037/