VIDEO/Anija ushtarake shqiptare kap gomonen me emigrantë në Egje

 

Anija e Forcës Detare shqiptare “Oriku”, me mision në detin Egje, ka kryer gjatë ditës së sotme një operacion kundër trafikut klandestin.

Stafi i anijes”Oriku” rreth orës 16:50 të ditës së sotme diktoi dhe verifikoi një gomone me klandestinë e cila, e kishte pikënisjen nga brigjet turke dhe kishte destinacion brigjet greke.

Menjëherë pas diktimit të gomones me kladenstinë stafi i anijes “Oriku” mori masat e nevojshme dhe menjëherë njoftoi anijen komandë Braderburg si dhe anijet e RB turke, greke dhe Frontex.

Pas njoftimit që iu bë anijeve të tjera Anija “Oriku” është marrë me shoqërimin e gomones në brigjet e greke dhe njoftoi autoritet e portit të Kiosit sepse në rajon nuk ka pasur asnjë mjet tjetër pjesë e misionit.

Operacioni përfundoi në 17:30 më mbërritjen në breg të anijes me klandestinë. Bëhet me dije se në gomonë ishin 50-60 emigrantë.

Ky nuk është rasti i parë në të cilën anija “Oriku” bëhet pjesë e një misioni shpëtimi. Vetëm pak ditë më parë anija “Oriku” ndihmoi në shpëtimin e disa klandestinëve në brigjet e detit Egje.

Nonprofit media laboratory

Copyright ©. Te gjitha te drejtat e rezervuara.
Ndalohet rreptesisht prodhimi i faqes dhe pjeseve te saj pa marre te drejten me shkrim te autorit.